fbpx

Revelion in Maramures

Dacă încă ești indecis in legătură cu locul unde o să petreci Revelionul din acest an, noi îți recomandăm să alegi o vacanță de Revelion in Maramures. Sunt numeroase motive pentru care ar trebui să alegi o astfel de destinație, insă cel mai important este faptul că vei avea parte de un Revelion inedit in inima uneia din cele mai frumoase zone din România.

DE CE SĂ-ȚI PETRECI REVELIONUL ÎN MARAMURES?

Sărbătorile în Maramureș au un iz aparte

Dacă vrei să ai parte de un Revelion inedit, atunci trebuie să-ți petreci trecerea dintre ani in Maramureș. Aici, portul popular, tradițiile, dar și peisajele fermecătoare îți vor oferi o experiență de poveste. Și, fiind sărbătoare, vei avea ocazia să admiri Maramureșenii în cele mai frumoase costume tradiționale.

Obiceiurile de Anul Nou din Maramures sunt unice

Unde altundeva vei putea să ai parte de un Revelion tradițional românesc, dacă nu în Maramures? De exemplu, pentru a intâmpina și a sărbători noul an, localnicii respectă anumite tradiții și obiceiuri locale. „Strigatul peste sat” are rolul de a alunga toate lucrurile negative care s-au intâmplat peste an pentru a păși în anul nou fără cusur. Și, desigur, acest lucru nu poate fi făcut fără o costumație aparte pe care o poți descoperi și admira numai dacă îți vei petrece Revelionul în Maramureș.

blank

Numeroase obiective turistice Maramuresene

vizită în Maramureș îți oferă ocazia de a vizita numeroase obiective turistice într-un peisaj de poveste. Mânăstiri, porți maramureșene, sau Mocănița, toate capătă un farmec aparte, mai ales dacă ninge peste Maramureș.

Ce poți face de Revelion în Maramureș?

Te poți distra pe cele mai bune pârtii Maramuresene

Printre cele mai importante obiective turistice de iarnă, se numără pârtiile Suior și Cavnic. Pârtiile Suior sunt recomandate schiorilor cu experiență, fiindcă Masivul Mogosa oferă unele dintre cele mai interactive coborâri de la noi din țară. Anual, turiști din intreaga lume vin în această zonă datorită condițiilor bune oferite de această pârtie.

Desigur, pentru începători, pârtia de la Poalele munților Gutai și Mogoasa, oferă posibilitatea de a învăța și a căpăta noi abilități. Oricum ar fi, pârtiile maramureșene ies in evidență datorită peisajului de neegalat, dar și a calității condițiilor pentru schiat. Așa că, dacă dorești un Revelion de neuitat, Maramureșul ar trebui să fie în topul destinațiilor tale.

Te poți plimba cu Mocănița

Cea mai bună perioadă a anului pentru a te plimba cu Mocănița prin Maramureș, este iarna. Iar motivul este unul cât se poate de simplu: peisajul de iarnă oferă un iz aparte acestei experiențe. Acest tren cu aburi pare scos din poveste atunci când călătorește printre copaci și peisaje îmbrăcate in alb.

Poți admira un alt fel de priveliște a Cimitirului Vesel de la Săpânța

Știai că acele cruci viu colorate, sau picturile naive prezente la Săpânța sunt și mai interesante pe perioada iernii? Ei bine, o vizită la Cimitirul Vesel de la Săpânța este  unul dintre lucrurile pe care le poți face înainte de trecerea dintre ani.

Poți petrece alături de localnici

Desigur, Maramureșul este cunoscut pentru voioșia localnicilor săi, care, vrei nu vrei, te vor invita mai mult ca sigur la una dintre petrecerile lor câmpenești. Ce alt loc mai bun pentru a începe un nou an, decât unul plin de tradiții, de cântece cu voie bună, și multă mâncare tradițională maramureșeană?

Poți gusta numeroase platouri rustice, paine făcută în casp, și, desigur te poți bucura de un pahar de horincă. Iar când miezul nopții va bate la ușă, vei vedea cum toată lumea se bucură de un ospăț nemaintâlnit în aer liber.

Unde te poți caza de Revelion in Maramures?

Noi îți putem oferi cazarea perfectă în inima Maramureșului. Poți descoperi această zonă fermecătoare din România cu una dintre opțiunile de cazare disponibile la Marea Alpină. Pe lângă camerele comfortabile, îți oferim și posibilitatea de a te relaxa în cadrul spa-ului nostru, ceea ce înseamnă că îți vei începe noul an cu o doză de relaxare binevenită.

× Disponibili pe Whatsapp!