fbpx

5 Locuri de Vizitat in Maramures

cazare maramures

Una dintre ultimele regiuni cu adevărat rurale din Europa, Maramureșul este țara bisericilor de lemn, tradiții bine întreținute, peisaje naturale splendide și oameni buni. După cum a spus Rick Steves în timpul vizitei sale în România, Maramureșul este locul “unde viața de zi cu zi se simte încă ca un muzeu folcloric în aer liber”.
Vă invităm să descoperiți cele mai bune 5 atracții din Maramureș:

1. Bisericile de lemn din Maramureș


Lemnul este resursa principală a regiunii și a fost folosit de mult timp de localnici pentru a construi case, a sculpta porți complicate din lemn și a construi biserici. Cu aproape 100 de astfel de monumente din lemn, opt dintre ele au fost alese să facă parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, datorită valorii lor inestimabile. Exemple de “arhitectură religioasă vernaculară din lemn”, se caracterizează printr-un amestec de trăsături ortodoxe și influențe gotice.

cazare maramures

2. Cimitirul vesel din Săpânța


Este probabil cea mai cunoscută atracție turistică pe lista celor mai bune 5 atracții din Maramureș, pe care trebuie să le vedeți. Spre deosebire de majoritatea cimitirelor din lume, Cimitirul Vesel din Săpânța are o abordare unică a morții, văzând-o ca o sărbătoare a unei vieți care s-a încheiat mai degrabă decât un eveniment tragic. Fiecare cruce din cimitir este pictată într-o nuanță specială de albastru, acum cunoscută sub numele de “albastru Săpânța” și decorată cu motive tradiționale. Pe cruce există, de asemenea, o imagine care are rolul de a ilustra o trăsătură de personalitate sau o scenă semnificativă din viața persoanei care a murit și o poezie scurtă, spirituală.

cazare maramures

3. Sighetu Marmației


Fosta capitala a Maramureșului, orașul Sighetu Marmației, cunoscut și ca Sighet, este punctul de plecare pentru toate atracțiile turistice majore din zonă. Orașul în sine este cunoscut pentru bogatul său patrimoniu cultural și pentru numărul mare de muzee care amintesc de trecutul orașului.

4. Cascada cailor


Este cea mai mare cascadă din România (90 metri înălțime), situată în apropierea stațiunii montane Borsa, parte a Munților Rodnei.
Se poate ajunge fie printr-o plimbare de o oră prin pădure, fie prin călătoria cu telecabina spre vârful pârtiei de schi, urmată de o scurtă coborâre prin pădure. Apa cade în mai multe etape, astfel încât oferă vederi magnifice atât în timpul verii, cât și în timpul iernii, când apa este înghețată.

cazare maramures

Numele cascadei este legat de o legendă locală. Se spune că la vârful muntelui, herghelii de cai obișnuiau să pășească de la primăvară până la toamnă. Într-o zi a venit un urs și a atacat animalele, care au sărit de pe munte și au căzut în groapa care este acum Cascada cailor.

5. Lacul albastru din Baia Sprie


Un altul dintre cele mai bune 5 atracții din Maramureș, Lacul Albastru este unic în lume datorită faptului că își schimbă culoarea în funcție de poziția soarelui și de temperatura apei. Astfel, în primăvară, lacul este albastru, vara este verde închis cu nuanțe de smarald și în toamnă culoarea transcede într-un verde mai închis, chiar maro.
Explicația științifică a acestui fenomen constă în procesul de apariție a lacului: a fost format după prăbușirea unei mine, deci mineralele reziduale sunt cele care influențează culoarea apei. Lacul este la doar 35 de minute de mers pe jos de centrul orașului Baia Sprie.
Toate aceste locuri și multe altele pot fi admirate dacă doriți să călătoriți în această zonă. Locuri de cazare în Maramureș sunt din plin.

blank
× Disponibili pe Whatsapp!